Aktualitások

Mik a leghasznosabb applikációk? Mit érdemes tudni a mobilinternetről és az elérhető hálózati technológiákról? Mit jelent a gyakorlatban a 3G kivezetése? Kövesse híreinket és tájékozódjon a digitális világ híreiről!

Tartalmas családi élmények és játékok okostelefonnal

Hír
2021. szeptember 7.

Miként vonódhatnak be jobban a generációk egymás életébe és tevékenységeibe, miközben egyensúlyban tartják az online és az offline programok mértékét?

Okostelefon a családban: hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz jobban a generációk?

Hír
2021. augusztus 26.

Sokszor az okostelefont hibáztatjuk, ha a családtagok nem értenek szót egymással. Bár a gyerekek, unokák életében tényleg nagy szerepet tölt be a digitalizáció, ez önmagában még nem indokolja, hogy eltávolodjunk egymástól. Sőt, a megfelelően átgondolt digitális stratégiával teljesebbé tehetjük a családi életet, és minőségi közös élményeket szerezhetünk. Erről beszélgettünk Tóth Krisztina klinikai szakpszichológussal és családterapeutával.

Madarat tolláról, embert kommentjéről ismerni meg

Hír
2021. augusztus 16.

A közösségi média egyik legnagyobb előnye, hogy mindenféle témában kifejezhetjük a véleményünket. De nem mindegy, hogy melyik platformon és hogyan tesszük azt! A való élethez hasonlóan az online térben is sokféle társas szituációval találkozhatunk; máshogy illik megnyilvánulni például egy nyilvános cikk kommentszekciójában, mint egy közösséghez tartozó zárt csoportban. A hozzászólások, megosztások etikettje egy kis odafigyeléssel könnyen elsajátítható és sikeresebbé válhat általa a kommunikációink. Ebben segít Katona Gergely, az NMHH a Digitálisműveltség-fejlesztési Osztály vezetője.

Hogyan lehet felismerni az álhíreket?

Hír
2021. augusztus 9.

Az idősebbek általában nagyobb hitelt adnak az írott szónak, és több bizalmat szavaznak az írásos médiumoknak. Ezért gyakori köztük az álhírek, összeesküvéselméletek és álcázott promóciók megosztása a közösségi oldalakon. Érdemes velük beszélgetni arról, hogy az interneten mit érdemes elhinni és mit nem. Cikkünkben tippeket adunk arra, hogy miként tudjuk kiszúrni a félrevezető tartalmakat.

A járvány alatt a gyors és stabil internethozzáférés alapszükségletté vált

Hír
2021. július 28.
A COVID-19 pandémia idején felértékelődött a stabil és megbízható internetkapcsolat fontossága.

„A jelszó olyan, mint az alsónemű: mindenkinek van, de nem nagyon mutogatjuk”

Hír
2021. július 20.

Fontos, hogy az interneten körültekintően bánjunk személyes adatainkkal. De az elővigyázatosság nem azt jelenti, hogy soha nem osztunk meg magunkról semmit. A tudatos nethasználat célja, hogy felismerjük a lehetséges kockázatokat és tudjunk róla, hogy miként lehet őket csökkenteni. Ehhez adott tanácsokat az NMHH adatbiztonsági szakértője, Lencsés Gábor.

Nyaralás az unokákkal: 5 tipp, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a generációk

Hír
2021. július 15.

A generációk között meghúzódó digitális szakadék a vakáció alatt sokaknál okozhat problémát, feszültséget vagy elszigeteltséget.

Az okosotthon gondoskodik nagyszüleinkről, amikor mi nem vagyunk ott

Hír
2021. július 8.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast új adásában az okostelefon mellett a leghasznosabb digitális eszközökről beszélgettünk, melyek jelentősen javíthatják az idősek életminőségét.

Vakáció az unokákkal – tegyük tartalmasabbá az okostelefonunkkal!

Hír
2021. július 1.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast kilencedik adásában a vakáció alatti okostelefon-használatról és a generációk közti együttműködésről beszélgettünk.

5+1 tipp a mobiltárhelyünk felszabadítására

Hír
2021. június 28.

A mobilnagytakarítás azért is fontos, mert a költséghatékonyabb telefonok gyakran csak néhány giga tárhellyel rendelkeznek, ezért hamar betelnek.

Elavult a készülékem?

Előfordulhat, hogy Ön régebbi típusú eszközt használ, amit a szolgáltatók egyre kevésbé támogatnak a hálózatfejlesztés miatt - ide kattintva ellenőrizze telefonját!

További információk