Aktualitások

Mik a leghasznosabb applikációk? Mit érdemes tudni a mobilinternetről és az elérhető hálózati technológiákról? Mit jelent a gyakorlatban a 3G kivezetése? Kövesse híreinket és tájékozódjon a digitális világ híreiről!

A járvány alatt a gyors és stabil internethozzáférés alapszükségletté vált

Hír
2021. július 28.
A COVID-19 pandémia idején felértékelődött a stabil és megbízható internetkapcsolat fontossága.

„A jelszó olyan, mint az alsónemű: mindenkinek van, de nem nagyon mutogatjuk”

Hír
2021. július 20.

Fontos, hogy az interneten körültekintően bánjunk személyes adatainkkal. De az elővigyázatosság nem azt jelenti, hogy soha nem osztunk meg magunkról semmit. A tudatos nethasználat célja, hogy felismerjük a lehetséges kockázatokat és tudjunk róla, hogy miként lehet őket csökkenteni. Ehhez adott tanácsokat az NMHH adatbiztonsági szakértője, Lencsés Gábor.

Nyaralás az unokákkal: 5 tipp, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a generációk

Hír
2021. július 15.

A generációk között meghúzódó digitális szakadék a vakáció alatt sokaknál okozhat problémát, feszültséget vagy elszigeteltséget.

Az okosotthon gondoskodik nagyszüleinkről, amikor mi nem vagyunk ott

Hír
2021. július 8.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast új adásában az okostelefon mellett a leghasznosabb digitális eszközökről beszélgettünk, melyek jelentősen javíthatják az idősek életminőségét.

Vakáció az unokákkal – tegyük tartalmasabbá az okostelefonunkkal!

Hír
2021. július 1.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast kilencedik adásában a vakáció alatti okostelefon-használatról és a generációk közti együttműködésről beszélgettünk.

5+1 tipp a mobiltárhelyünk felszabadítására

Hír
2021. június 28.

A mobilnagytakarítás azért is fontos, mert a költséghatékonyabb telefonok gyakran csak néhány giga tárhellyel rendelkeznek, ezért hamar betelnek.

Mit tanulhatunk egy okostelefontól?

Hír
2021. június 24.

Hanula Erika tanulásszakértő (mindenmegtanulható.hu) és Lajtos Ádám, az NMHH csoportvezetője segítségével járjuk körbe, mit és hogyan tanulhatnak az idősebbek egy okostelefon és a mobilinternet segítségével.

Sose kommenteljünk olyat, amit élőben nem mondanánk a másik szemébe

Hír
2021. június 18.

Interjú Katona Gergellyel, az NMHH Digitálisműveltség-fejlesztési Osztályának vezetőjével az internetes közösségi kommunikációról.

Idősek a Facebookon: így segíthetjük a beilleszkedésüket

Hír
2021. június 11.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast hetedik adásában az idősebbek közösségi média felhasználási szokásairól és jó gyakorlatokról beszélgettünk.

Bankoljunk mobiltelefonnal! – pénzügyeink az interneten

Hír
2021. június 4.

A Netre Fel! Szörfölő szeniorok podcast hatodik adásában a digitális banki szolgáltatásokról beszélgettünk.

Elavult a készülékem?

Előfordulhat, hogy Ön régebbi típusú eszközt használ, amit a szolgáltatók egyre kevésbé támogatnak a hálózatfejlesztés miatt - ide kattintva ellenőrizze telefonját!

További információk