Szupersegítő leszek!

Segítőnek lenni nem csupán hasznos és fontos, de menő is!

Miért kell segíteni az idősebb korosztályt?

Az idősek a gyerekeiktől és az unokáiktól számíthatnak a legtöbb támogatásra, hiszen digitális kérdésekben leginkább az ő tanácsaikat követik. Ezért a digitális világban jártas családtagok és barátok, az úgynevezett segítők szerepe kiemelten fontos. Ők azok, akik a mindennapok során segíteni tudják az idősebbeket, és pozitív példát mutatva meghozhatják azok kedvét is, akik még kevésbé nyitottak a digitális megoldásokra.

Az idősebb generáció közel fele egyáltalán nem boldogul önállóan a mobilinternettel

Az NMHH kutatása szerint az idősek 40 százaléka egyáltalán nem boldogul önállóan egy okostelefonnal, felük pedig csak segítséggel tudja használni a készüléket. Ezért is nagyon fontos, hogy segítsük a biztonságos használat alapjainak elsajátítását.

A 60 év feletti korosztály közül*…

  • egyáltalán nem boldogul40%
  • segítséggel boldogulna, pár területen kiigazodik50%
*A megkérdezett 35-59 évesek szülei és közelükben élő idősebb személyek.

Az időseknek még több segítségre lenne szükségük

A legtöbben elsősorban idős családtagjaikat vagy barátaikat támogatják. Pedig minél több 65 év felettit segítünk tanácsainkkal, annál jobbá tehetjük az idősödő emberek életminőségét. Karoljon fel bátran akár több ismerőst is, legyen Ön is szupersegítő!

A 60 év feletti időseknek a 35-59 éves megkérdezettek közül…

  • kettő vagy több idősnek segít10%
  • egy idősnek segít44%
  • nem segít egy idősnek sem24%

Hogyan tudok segíteni?

Cikkek a témával kapcsolatban

cikk

A mobilinternet a 4G-re költözött

2021. március 31.
3 perc

Az NMHH felmérése szerint 75 százalékos volt az okostelefon ellátottság, és folyamatosan nő a mobiladat igény is, mellyel már csak az olyan fejlett technológiák képesek lépést tartani, mint a 4G.

Elolvasom
cikk

Hogyan válasszunk mobilinternet-csomagot?

2021. április 15.
5 perc

Az ideális mobilcsomag kiválasztása nem egyszerű feladat. Négy pontban összefoglaltuk a legfontosabb szempontokat, amelyek segíthetnek a számunkra ideális adatcsomagot.

Elolvasom
cikk

Filmek, videók és más szórakoztató tartalmak idősebbeknek

2021. március 31.
5 perc

Filmek, zenék, online színház vagy kiállítások - ma már számos szórakoztató tartalom elérhető az idősebb generációk számára is. A világ csak pár kattintásra van!

Elolvasom
cikk

A mobilgenerációk nyomában - 2G-től az 5G-ig

2021. március 31.
3 perc

A mobilhálózatokon nyújtott szolgáltatások (és velük együtt a telefonok) hihetetlen sebességgel fejlődnek. Tudjon meg mindent a 2G, 3G, 4G és 5G hálózatokról!

Elolvasom
cikk

Wifi vagy mobilinternet – melyiket válasszam?

2021. március 31.
5 perc

Mikor válasszuk a mobilnetet és mikor a wifit? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy Ön is tudatosan internetezhessen!

Elolvasom
cikk

Hogyan válasszunk tudatosan okostelefont?

2021. március 31.
5 perc

A régebbi telefonok felett eljár az idő, ezért fontos figyelni arra, hogy lehetőleg a gyorsabb internetkapcsolatra alkalmas 4G-s vagy 5G-s készülékek közül válasszunk.

Elolvasom