Vissza a Tudástár oldalra

Véget ért a mobilkészülékcsere-támogatási program

Közzétéve: 2023. április 1.
Olvasási idő: 5 perc
A támogatási programmal kapcsolatos információk átadására létrehozott NetreFel oldal hamarosan megszűnik, de a Digipedia továbbra is segít eligazodni a digitális világban.

A Magyar Telekom után a Vodafone is közzétette az általuk üzemeltetett 3G hálózat lekapcsolási tervét, melyből tudható, hogy 2023. április 10-ig mindenhol megszüntetik ezt a frekvenciát. Ezzel már két mobilszolgáltató is kivezette az országos 3G szolgáltatását, de belátható időn belül várhatóan a Yettel is így tesz.

Ahhoz tehát, hogy továbbra is korlátlanul élvezhessük a mobilinternet nyújtotta előnyöket, például használhassuk a csevegőalkalmazásokat, levelező applikációkat vagy a navigációt, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonokra kell váltanunk. Az NMHH 2021-ben bejelentett készülékcsere-támogatási programja azoknak nyújtott segítséget, akik elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonokkal rendelkeznek. A program során több mint százezer felhasználó vette igénybe a modernizációs támogatást mobilkészüléke cseréjére.

A támogatási program ugyan véget ért, de a digitális készségek fejlesztésében és az online biztonság megteremtésében továbbra is fontos szerepet tölt be az NMHH. Ezért hoztuk létre a Digipedia oldalt, ahol még többet tudhatunk meg az 5G-ről, a netes veszélyekről, a gyermekvédelemről, az online pénzügyekről, az adatvédelemről vagy akár a technológiai innovációkról is. A weboldalon túl további hasznos információkat osztunk meg a Digipedia Facebook oldalán is, így érdemes ezt is követni!

Tovább a Digipedia.hu-ra