Tudástár

Ezen az oldalon rendszeresen frissülő híreket, tudnivalókat talál a mobilinternet témakörében. Érdemes többször visszalátogatnia hozzánk!

cikk

Digitális képességekkel sokkal sikeresebbek lehetünk az élet minden területén

2021. október 8.
8 perc

Rövid leírás a listanézethez: Kollár Péter, az NMHH szakértője mesél a készülékcsere-támogatási programról és a digitális felzárkóztatás fontosságáról.

Elolvasom
cikk

Hamarosan érkezik a készülékcsere-támogatási program!

2021. október 7.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság programjában kedvezményesen cserélhetők le a 2G- és 3G-képes eszközök modern, 4G- vagy 5G-képes készülékekre.
Elolvasom
cikk

A 3G búcsúja során az NMHH a fogyasztók védelmére összpontosít

2021. október 6.

A kivezetés időpontjáról a szolgálatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter.

Elolvasom
cikk

5+1 dolog, amit az idősek világnapján szeretteinkért tehetünk

2021. október 4.

Fontos megértetni az idősebbekkel, hogy az interneten az információk nem feltétlenül származnak megbízható forrásból. Adjunk tippeket, hogyan ismerhető fel egy álhír.

Elolvasom
cikk

Internet: a tapasztalt felhasználók sem mind ismerik az alapokat

2021. szeptember 30.
10 perc

Hány kontinensen utaznak át a másodperc töredéke alatt a képkockák, amikor a Netflixen filmet nézünk? Hol keressük a hibát, ha lassan tölt be egy videó? Bartolits István válaszol.

Elolvasom
cikk

Tartalmas családi élmények és játékok okostelefonnal

2021. szeptember 7.
6 perc

Hogyan tegyünk minőségivé a családdal közösen töltött időt úgy, hogy közben kihasználjuk a digitális lehetőségeket is? Miként vonódhatnak be jobban a generációk egymás életébe és tevékenységeibe, miközben egyensúlyban tartják az online és az offline programok mértékét?

Elolvasom
cikk

Okostelefon a családban: hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz jobban a generációk?

2021. augusztus 26.

Bár a gyerekek, unokák életében tényleg nagy szerepet tölt be a digitalizáció, ez önmagában még nem indokolja, hogy eltávolodjunk egymástól. Erről (is) beszélgettünk Tóth Krisztina klinikai szakpszichológussal és családterapeutával.

Elolvasom
cikk

Madarat tolláról, embert kommentjéről ismerni meg

2021. augusztus 16.
5 perc

A közösségi média egyik legnagyobb előnye, hogy mindenféle témában kifejezhetjük a véleményünket. De nem mindegy, hogy melyik platformon és hogyan tesszük azt! Interjú Katona Gergellyel, az NMHH Digitálisműveltség-fejlesztési Osztály vezetőjével.

Elolvasom
cikk

Hogyan lehet felismerni az álhíreket?

2021. augusztus 9.
4 perc

Az idősebbek általában nagyobb hitelt adnak az írott szónak, és több bizalmat szavaznak az írásos médiumoknak. Ezért gyakori köztük az álhírek, összeesküvéselméletek és álcázott promóciók megosztása a közösségi oldalakon. Érdemes velük beszélgetni arról, hogy az interneten mit érdemes elhinni és mit nem.

Elolvasom
videó

A járvány alatt a gyors és stabil internethozzáférés alapszükségletté vált

2021. július 28.
3 perc

A COVID-19 pandémia idején felértékelődött a stabil és megbízható internetkapcsolat fontossága. Előretört a mesterséges intelligencia alkalmazása, és erősödött az automatizált gyártás igénye is.

Megnézem