Mire elég a mobilnet?

Mindenkinek másra van szüksége, a jó hír viszont az, hogy a mobilszolgáltatók kínálatában a legkülönfélébb igényeket kielégítő adatforgalmi csomagok érhetők el. Gondolja végig, melyek felelnek meg az igényeidnek!

Hogyan csökkentheti adatforgalmát?

Zárja be a háttérben futó alkalmazásokat!

A telefonokon gyakran futnak olyan alkalmazások, amelyeket éppen nem használunk. Kérjünk segítséget abban, hogyan kell ellenőrizni és szükség esetén kikapcsolni a háttérben dolgozó applikációkat. Érdemes ezt az ellenőrzést rendszeresen elvégezni.

Nagy méretű vagy sok fájl küldése esetén használjon wifit!

Figyeljünk oda arra, hogy a nagyobb méretű fájlokat (főleg képek, videók) lehetőleg csak wifin küldjünk és fogadjunk. Ezeket töltsük le a telefonunkra az otthoni wifin, ezután már bárhol gond nélkül megnézhetjük őket. Ne felejtsük el, hogy nagy mennyiségben a kisebb fájloknak is nagy lesz az adatigénye.

Figyeljen az alkalmazások beállításaira!

Főleg a levelező és chat alkalmazásoknál érdemes olyan beállítást választani, amely mobilhálózaton minimalizálja az adatforgalmat. A videókat, képeket és egyéb, nagy méretű fájlokat így nem mobilneten, hanem az otthoni wifin töltjük majd le és fel. A telefonunkon azt is beállíthatjuk, hogy az alkalmazásokat kizárólag wifin frissítse.

Milyen alkalmazásokat érdemes használni?

A megfelelő 4G-képes okostelefonnal új világok nyílhatnak meg előttünk. A számlák befizetésétől kezdve a kedvenc sorozatunkig minden egy gombnyomásra elérhető lesz. Ehhez csak le kell töltenünk a nekünk tetsző alkalmazásokat a webáruházból.

Tipp!

Tartsa kézben mobiladatforgalmát: a háttérben futó alkalmazások közül zárja be azokat, amelyekre nincs szükség!

Könnyebb kapcsolattartás, mint valaha

A legnépszerűbb közösségi applikációkkal mindig kapcsolatban maradhatunk szeretteinkkel. Az üzenetküldésen túl képeket, videókat vagy akár hangfelvételeket is megoszthatunk egymással.

 

Több figyelem, nagyobb biztonság

Egyes appok kifejezetten arra szolgálnak, hogy támogassák személyes biztonságunkat és egészségünk megőrzését.

 

Mindennapi feladatok egyszerűbben

Tervezzen útvonalat, diktálja be a mérőállást vagy fordítson le idegen nyelvű szövegeket, egyetlen készülékről!

 

Kikapcsolódás a mindennapokban

A 4G-sebesség végtelen szórakozási lehetőséget kínál. Zenehallgatás, videózás, rádiózás személyre szabottan, a saját ízlésünknek megfelelően.

I

Bizonyos szolgáltatások nem számolnak fel adatforgalmat. Ez szolgáltatónként eltérhet, érdemes tájékozódni mobilszolgáltatójánál.

Elavult a készülékem?

Előfordulhat, hogy Ön régebbi típusú eszközt használ, amit a szolgáltatók egyre kevésbé támogatnak a hálózatfejlesztés miatt - ide kattintva ellenőrizze telefonját!

További információk

Segítségre van szüksége?

Hogyan kell beállítanom a telefonomat, ha internetezni szeretnék rajta?

Az arra alkalmas készülékeken wifihálózat vagy mobilinternet segítségével is élvezhetjük az internet nyújtotta lehetőségeket.

Tovább olvasom

Miért elkerülhetetlen a 3G kivezetése?

A 3G ma már nem szolgálja ki megfelelően a fogyasztói igényeket: adatátviteli sebessége jóval elmarad a fejlettebb 4G és 5G szolgáltatásokétól.

Tovább olvasom

Hogyan segíthetünk idősebb hozzátartozóinknak, barátainknak az okostelefon használatában?

Támogathatják őket az eszközökkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos döntéseikben, és megtaníthatják őket ezek használatára.

Tovább olvasom
További 33 kérdés és válasz