Vissza a Tudástár oldalra

Karácsonyi visszaszámlálás indul: hogyan hangolódhatunk az ünnepekre a digitális eszközök segítségével?

Közzétéve: 2021. december 1.
Olvasási idő: 5 perc

A karácsonyt megelőző advent a várakozás időszaka, az ünnepre való készülődés során pedig sokféleképpen hasznosíthatjuk a digitális világ kínálta lehetőségeket. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket!

karacsonyi_visszaszamlalas

Figyeljünk egymásra!

A rohanó hétköznapokban a legnagyobb ajándék, amit kölcsönösen adhatunk és kaphatunk, az idő – a személyes együttlét semmivel nem pótolható, de ha a tudatosság jegyében használjuk az internet és az okoseszközök lehetőségeit, minőségi együtt töltött idővel színesíthetjük az ünnep pillanatait. Igyekezzünk az év ezen időszakát nem csak ajándékokkal és karácsonyi díszekkel felöltöztetni, hanem megtölteni ezeket a napokat az egymás felé fordulás örömével.

A karácsonyi időszakban évente nagyon sokan kényszerülnek arra, hogy egymagukban töltsék a szeretet ünnepét. Segítsünk, hogy minél többen szerető közegben ünnepelhessenek! Ha tudjuk, hogy a szomszéd néni, vagy egy távoli barátunk társaság nélkül maradna az ünnepek alatt, ne habozzunk telefonálni, és egy kedves érdeklődő kérdéssel, baráti beszélgetéssel vagy ha lehetőségünk van, akár egy tálca süteménnyel is bearanyozni napjukat. Ha pedig idén úgy hozná az élet, hogy a szociális távolságtartás miatt nem találkozhatunk személyesen szeretteinkkel, a különböző videó és csevegő applikációkkal ugyan virtuálisan – de hamar testközelben érezhetjük magunkat azokkal, akikkel most átmenetileg nem lehetünk együtt.

Teremtsünk ünnepi hangulatot!

A karácsonyi zenék és filmek elengedhetetlenek az ünnepi hangulathoz, a különböző streaming szolgáltatók oldalain pedig könnyűszerrel megtalálhatjuk klasszikus és új kedvenceinket is. A legnépszerűbb zenei oldalakon (például YouTube, Spotify) egyszerűen kereshetünk a hangulatunkhoz illő lejátszási listákat, vagy készíthetjük el magunk a legkedvesebb dalainkból, amivel garantáltan meghitté tehetjük az ünnepi készülődés időszakát.  Ha pedig inkább filmekkel vagy sorozatokkal hangolódnánk az ünnepekre, egy HBO GO vagy Netflix előfizetéssel egy gombnyomással elérhetjük a műfaj legjobbjait, nekünk már csak a pattogatott kukoricáról kell gondoskodnunk. Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos és szórakoztató tartalmat, melyek érdekesek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

tablet karácsony

Inspirálódjunk bátran!

Ajándékötletek tekintetében is remek tippeket találhatunk a világhálón. Legyen szó akár egy kézzel készített ajándék megalkotásának lépéseiről, könyvajánlóról vagy egy vágyott termék megleléséről, az internet minden helyzetben segítségünkre lehet. De könnyedén kikereshetjük az ünnepi vacsora receptjét, vagy épp utánajárhatunk a legújabb dekorációs trendeknek, amivel garantáltan nekünk lehet a leghangulatosabb karácsonyi díszekben pompázó nappalink, vagy a legkreatívabb kézzel készült karácsonyfadíszünk.

Otthonról kényelmesebb!

Az online vásárlás térhódításával nagyon egyszerűen intézhetjük az ajándékok beszerzését, ezzel elkerülhetjük a zsúfolt plázákat és otthonunk kényelméből elintézhetjük az ünnepeket megelőző bevásárlásokat. Az online vásárlás segítségével pedig akár könnyebben titokban is tarthatjuk szeretteink számára választott ajándékainkat – annál nagyobb meglepetést és örömet okozva ezáltal. A webshopok oldalain megtalálható visszajelzések és fórumok segítségével ráadásul nem szükséges a véletlenre bíznunk választásunkat, hiszen számos weboldalon lehetőségünk nyílik sokféle szempont szerint összehasonlítani több oldal ajánlatait, vagy akár konkrét termékeket is – így tudatos döntést hozhatunk és kiválaszthatjuk a legjobb, legtesthezállóbb lehetőséget a kínálatból. Azonban vannak dolgok, melyekre az online vásárlás során kiemelt figyelmet kell fordítanunk adataink biztonsága érdekében – ezekről egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk.