Vissza a Mit kell tennem, hogy a 3G lekapcsolása után is mobilinternetezhessek? oldalra

Milyen eszközt és szolgáltatást válasszak, ha mobilinternetezni szeretnék?

Mindenképpen fontos, hogy olyan készüléket válasszon, amely hosszú távon is megfelel az igényeinek. Ha például idősek vásárolnak készüléket, vagy fiatalok vásárolnak idősebb hozzátartozóknak, célszerű olyan korszerű készüléket választani, amely alkalmas a minőségi kapcsolattartásra és segít a mindennapi élet biztonságosabbá tételében.

Fontos figyelni arra, hogy lehetőleg gyorsabb internetkapcsolatra alkalmas, a hazai szolgáltatók és készülékforgalmazók által is értékesített 4G-s vagy 5G-s készülékek közül válasszon.

Célszerű, hogy a készülék megbízható, sokoldalú és egyszerűen használható legyen. Az idősebbeknek a kijelző kellően nagy mérete és a hosszú üzemidő is fontos szempont lehet.

A mobiltelefonnal kapcsolatos szempontokról a Hogyan válasszunk tudatosan okostelefont?, a megfelelő szolgáltatási csomag kiválasztásához pedig a Hogyan válasszunk mobilinternet-csomagot? című szócikkünkben találhat hasznos segítséget.

A konkrét ajánlatokról érdemes megkérdezni a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatait, vagy személyes ügyfélfogadás esetén betérni egy márkaüzletbe, esetleg segítséget kérni a témában jártas családtagoktól, és többféle lehetőség közül kiválasztani a személyes igényeinek leginkább megfelelőt.